domovská stránka Czech National Single Speed Championships
06. prosince 2014 - Praha 4


Jukněte se tady na nové informace o příštím ročníku Českého Národního Mistrovství v Single-Speed MTBikingu a dalších single-speedových závodech v Čechách.

Monday, December 17, 2012

Někdy je nejtěžší vykopat se ze dveří.

V sobotu ráno jsme se probudili do skvělých podmínek - dle oficiální předpověďi:

Sníh/led. Očekává se tvorba ledovky nebo náledí. Mimořádně nebezpečné podmínky schůdnosti chodníků a sjízdnosti vozovek. Motoristům se doporučuje nevyjíždět. Nevycházejte ven, pokud to není nezbytně nutné. 

Poslední věta je jasným popudem pro náš závod, že?!
Nicméně řada z vás ví, že koncem týdne se řada lidí odhlásila. (Zřejmě všichni sledovali současnou předpověď počasí pečlivěji než my.)

Jel jsem po trati v pátek večer se světlem a musím říct, že mě to trochu šokovalo. Našel jsem spoustu míst s čerstvým prašanem cca 20-30cm. Na několika místech bylo naváto víc než půl metru. Prostě byla místa, kde bychom museli kola tlačit. Takže jsem to rychle stočil k domovu a přeplánoval trať, abych se vyhnul nejhlubšímu sněhu.


Když jsme se v sobotu ráno vzbudili do -4°C, mrznoucího deště a výše zmíněné předpovědi dostali jsme pár dalších telefonátů a SMSek. S kým jsme mluvili, řekli jsme, že pojedeme a očekáváme v čas startu modré nebe. Ale taky jsme zmínili, že nám fakt nevadí, pokud budou lidi normálně opatrní a zůstanou doma (tak jak říká doporučení meteorologického ústavu.) Víceméně jsme radili být rozumní (pro nás poměrně nepřirozené), ale stále byla možnost, že stejně někdo dorazí (i když jsme v to nedoufali.)



V poledne bylo slunce a -2°C (ale jasná obloha netrvala dlouho.)

V 13:05 jsme vyjeli jak plánováno, jeden muž, jedna žena. Poměrně malá účast, ale stále dvě národnosti. :)



Mrznoucí déšť trochu upakoval prašan – takže se lépe řídilo – a přidal báječnou ledovou krustu přes čerstvý sníh; bohužel ale také změnil všechny projeté koleje od traktorů v led. Nakonec všechny traily byly víc jetitelné než v pátek večer a přesměrování cesty bylo O.K. (Všechno se dalo jet, ale časté zastávky a znovu nasednutí z toho udělaly dobrou prověrku sil.) Jelo se hlubokým sněhem, do kopce uježděným, ale ne tvrdým sněhem, výborným místem s hlubokou závějí a několika návětrnými poli s ledovkou.



Bylo to překvapivě únavné a spousta práce, ale pomalu a nakonec jsme šťastní, že jsem na takovou super vyjížďku jeli.



A nakonec máme prozatím cosi jako nové de facto single speedové mistry (alespoň s natištěnými tričky, které mají datum závodu.)

Musí se přeci dát kredit Corymu a Veronice za to, že zvedli zadky a vyjeli za impozantních podmínek. 


Plus, vtipně nejtěžší část byla dostat se ze dveří, kdy jediné zranění během celého závodu patří Corymu za nekontrolovatelný pád na zledovatělých betonových schodech a to, když šel zkontrolovat venkovní podmínky před startem. Nádherně zmodralé nohy, loket, žebra a rameno až tak nevadili, ale byl hrozně rád, že si může změnit normální zadní plášť za zimní s hřebíkama! :)



Takže jste nám všichni moc chyběli, budeme mít guláš zřejmě každý den minimálně týden. Ale pořád máme pro vás ceny od našich sponzorů, o které bychom se chtěli podělit se všemi. 

Navrhujeme další šanci vyjet dohromady do konce roku, ale vzhledem k tomu, že jsou svátky je to zřejmě dost nerealistické. Takže co spíš přemýšlíme je, že uděláme jednoduchý okruh blízko Prahy (myslím na Točnou).
Buď pojedete s námi a odečteme čas, nebo pojedete sami a pošlete nám GPS soubor a k tomu fotku s datem, kde jedete na vašem single-speedu a takto posléze korunujeme mistra české národní single-speedové časovky 2012.



Doufáme, že se s vámi brzo uvidíme na vyjížďce. 

(A pro příští rok slibujeme NE POZDĚJI NEŽ PRVNÍ TÝDEN V ŘÍJNU!)



Pěkné traily a šťastné vánoce!

-C+V



(Plus více video klipů bude do konce roku – takže sledujte náš blog nebo YouTube. A samozřejmě trať časovky a vyjížďky na blogu.)

No comments:

Post a Comment