domovská stránka Czech National Single Speed Championships
06. prosince 2014 - Praha 4


Jukněte se tady na nové informace o příštím ročníku Českého Národního Mistrovství v Single-Speed MTBikingu a dalších single-speedových závodech v Čechách.

Thursday, December 17, 2009

aktuální stav trati...



Takže dneska jsem označil a projel většinu okruhu.

Jak jsme čekali, pěšinky dostaly přes noc krásný sněhový kabát.  Taky od minulého týdne zmrzly, což kompletně eliminovalo hrozbu bahna. Nicméně to přineslo navíc pár kluzkých míst. Výšlap na začátku bude tím pádem trochu boj (ale ten krásný single track nahoře za to stojí)! Dva normálně jetitelné kopečky se staly trochu víc technické kvůli zmrzlému povrchu. Pro většinu lidí to tím pádem bude asi trochu chůze, což ale aspoň rozehřeje prstíky.  :)



Celá trať vypadá v zimě a se sněhem dokonce krásnější. Některá místa jsou trochu pomalejší, některá zase rychlejší díky zmrzlé půdě, ale jako celek pěknější než dřív a výhledy na zasněžené kopce dokonce dramatičtější.

Pár krátkých prudčích nebo točených kopců je docela kluzkých (ne ledové, jen sněhem pokryté listy a kořeny), a všichni si tam budou muset dát bacha. Ale jsou poměrně dobře vidět z dálky, takže by vás neměly nijak překvapit.

Doporučujeme botky s kovovými hroty (pokud jsou k mání) nebo aspoň dobrou podrážku pro pár "kolo vedoucích míst". Dneska bylo -7°C a bylo mi docela teplo, víceméně jsem se potil v tenké vlněné základní vrstvě + středně teplý triko s dlouhým rukávem  +  softshell větrovka; vlněný lyžařský ponožky + zimní boty na kolo bez návleků.)

99% trati je v závětří, a naše dva podpůrné stany taky.  Pokud byste chtěli, přichystejte si na startu malou tašku s nějakou extra vrstvou nebo bundou a my vám jí odvezem na trať k cíli (akorát si vymyslete tašku, kterou si pak poznáte mezi 25 dalšími takže asi ne Tesco igelitku!)



Taky si vemte nejširší pláště co máte s menším tlakem pro větší tření. Pokud máte pláště s hroty, tak asi nebudou na škodu :)



Plus, dneska jsem se zase stavil v hospodě na letišti. Je to jenom 450 metrů od cíle, dobře vyhřátá krásnýma kamnama na dřevo, s přátelskou obsluhou, která potvrdila, že v sobotu odpoledne budou mít něco jako teplou polívku, pokud už by někdo nevydržel venkovní teplotu s ostatními zavodníky a fanoušky!

Zakrátko na viděnou!
-Cory (Veronika)

No comments:

Post a Comment